Mugoša: Borba protiv siromaštva mora biti prioritet

Poslanik i potpredsjednik SD-a, Boris Mugoša ukazao je da prema najnovijim podacima svaki peti gradjanin i blizu 30 odsto djece u Crnoj Gori žive u riziku od siromaštva. Takođe, dodao je, preko 50 odsto lica u Crnoj Gori živi u domaćinstvima koja uz mnogo ili sa poteškoćama spajaju „kraj sa krajem”.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Prema najnovijim podacima:<br>✔️Svaki peti gradjanin i gotovo svako treće dijete u CG živi u riziku od siromaštva;<br>✔️ 50 odsto lica u Crnoj Gori živi u domaćinstvima koja uz mnogo ili sa poteškoćama spajaju „kraj sa krajem”.<br><br>Na moj predlog je krajem prošle godine zadužena Vlada 1/2 <a href="https://t.co/35FtNB1gGC">pic.twitter.com/35FtNB1gGC</a></p>&mdash; Boris Mugoša (@BorisMugosa) <a href="https://twitter.com/BorisMugosa/status/1709485732077654110?ref_src=twsrc%5Etfw">October 4, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

On je istakao da je na njegov predlog Skupština Crne Gore, krajem prošle godine, zadužila Vladu da sprovede sve neophodne aktivnosti u pravcu izrade strategije borbe protiv siromaštva.

“To mora biti na listi prioriteta. Siromaštvo je jedan od najozbiljnijih izazova sa kojim se u kontinuitetu suočavamo”, navodi Mugoša i ukazuje da su i zemlje EU donijele strategije (nacionalne planove) za borbu protiv siromaštva (Francuska, Hrvatska…).

foto:SD

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA