Monteput: Auto namijenjeno mobilnoj jedinici UP za kontrolu brzine

Vozilo se nabavlja za potrebne Uprave policije odnosno namijenjenjo je mobilnoj jedinici Uprave policije koja operativno djeluje na autoputu, odnosno kontroliše brznu („presretač“) o ono neće koristiti zaposleni u Monteputu, saopšieno je iz ovog preduzeća povodom teksta „Monteput kupuje automobil za 41.000 eura“.

– Želimo da obavijestimo javnost o dodatnim detaljima koji su relevantni za ovu nabavku. Navedeno vozilo ima značajnu ulogu u osiguravanju sigurnosti i brzog odgovora na događaje na autoputu, te pružanju podrške u situacijama koje zahtijevaju hitan intervencijski tim. Specifikacije vozila su odabrane u saradnji sa kolegama Uprave policije kako bi se omogućila efikasna i sigurna operativnost. Osim toga, vozilo mora postići ubrzanje od nula do 100 km/h za maksimum osam sekundi i imati maksimalnu brzinu od minimum 240 km/h, što je od suštinskog značaja za brz i efikasan odgovor u hitnim situacijama. – navodi se u saopštenju.

Garantni rok za vozilo od najmanje četiri godine ili minimum 120.000 pređenih kilometara obezbjeđuje dugoročnu pouzdanost i sigurnost u radu., saopštavaju iz Monteputa.

Takođe, važno je naglasiti da je ponuđač dužan dostaviti potvrdu o postojanju ovlašćenog servisa na teritoriji Crne Gore, čime se osigurava adekvatna servisna podrška i održavanje vozila.

– Nabavkom ovog vozila, Monteput u saradnji sa Upravom policije unapređuje svoje operativne kapacitete i sposobnost da brzo i efikasno reaguje u situacijama koje zahtijevaju hitne intervencije. Bezbjednost na autoputu, podizanje svijeti o poštovanju saobraćajnih pravila i u tom kontekstu zaštita građana su naša primarna briga, zato ulažemo napore kako bismo osigurali najbolje uslove za obavljanje kako policijskih zadataka, tako i obaveza svih ostalih službi na autoputu – ističe se u reagovanju.

foto:Monteput

NIKŠIĆ PROGNOZA