Montecargo pozvao Vladu da riješi problem u vezi rudokopa Seoca: U pitanju poslovanje više firmi u Crnoj Gori

Iz kompanije Montecargo su pozvali Vladu da što prije riješe problem u vezi blokade rudokopa Seoce, od koga zavisi poslovanje više firmi u Crnoj Gori, među kojima je i ovo željezničko preduzeće.

Oni su se oglasili nakon jučerašnjeg sastanka ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića i ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić sa predstavnicima bivših zasposlenih Rudnika boksita.

Radnici Montecarga izrazili su zabrinutost za dalji opstanak Montecarga, urušavanje cjelokupnog željezničkog sistema, narušavanje poslovanja Luke Bar i Uniproma…

Oni navode da su se 7. juna zajedno sa Lukom Bar i Uniprom Metali obratili svim relevantnim organima u državi na čelu sa predsjednikom Vlade, zbog blokade rudokopa Seoc čime je, kazali su, onemogućen rad dosta privrednih subjekata u Crnoj Gori.

„Osim Montecarga, kao jedne od ugroženih strana, koja posluje na komercijalnim osnovama, tu je i kompanija UNIPROM Metali, Luka Bar i ostali subjekti koji čine kompletan željeznički sistem u Crnoj Gori, te smatramo nastalu situaciju veoma teškom i alarmantnom, i koja zahtijeva sistemsko rješavanje, kako ne bi posledice koje se već osjećaju dostigle visok nivo i ugrozile finansijsku stabilnost kompanija i opstanak, a koje su direktni učesnici i organizatori, iskopavanja, prevoza i pretovara rude boksita“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da se blokada desila i krajem marta i početkom aprila u trajanju od šest dana, kada su posledice za sve u lancu bile na visokom nivou i, tvrde, ostavile traga koji je nemoguće rehabilitovati, nastaje nova blokada iste prirode.

„Razumijemo problem bivših radnika rudnika Boksita I želimo da se isti riješi, ali ne na način ugrožavanja egzistencija 2000 radnika ( Montecargo 300, Uniprom 300, Luka Bar 500 i ostale željezničke kompanije 900 zaposlenih). Zato apelujemo kako na nadležne institucije, tako i na bivše radnike rudnika Boksita da nas puste da radimo i da se ne dovodi u pitanje egzistencija 2000 radnika“, zaključili su.

foto: Luka Zeković/Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA