(VIDEO) Mještani kod Sozine biće oslobođeni plaćanja putarine kroz tunel? Nenezić: SD će podržati ovaj predlog

Poslanici u Crnoj Gori raspravljali su danas o izmjenama Zakona o putevima, kojima bi se mještanima barske opštine sa područja kod Sozine omogućilo korišćenje tunela bez plaćanja putarina. Izmjene su predložile Demokrate, a najavljena je podrška opozicionih poslaničkih klubova. O izmjenama ovog zakona glasaće se naknadno.

“Socijaldemokrate će kao i što smo glasali za dopunu dnevnog reda glasati i za izmjene ovog zakona s tim što sam predao i amandmane koji su više tehničke prirode”, saopštio je poslanik SD-a Branisalv Nenezić.

On je naglasio da je cilj amandmana je da se tačno odredi ko će imati pravo za korišćenje besplatnog prolaza kroz tunel Sozina.

“Ko nije imao priliku da u mjesecima od oktobra do januara prođe ili starim putem preko Sutormana ili preko Paštrovačke gore ne zna sa kakvim problemima su se građani Opštine Bar mogli suočiti na svom putu. 2005. godine otvaranjem tunela Sozina otvorila se perspektiva ovog kraja, tada se počelo sa obnovom svega onoga što Crmnica daje i valorizacijom onoga što predstavlja Nacionalni park Skadarsko jezero. Što se danas želi postići izmjenama ovog zakona nadam se i usvajanjem amandmana je da se građani toga kraja dovedu u položaj da još više privređuju”, kazao je Nenezić.

Poslanik SD-a poručuje da ovo nije akt koji treba da se donese samo zbog mještana.

“Ovo je akt koji treba da donesemo zbog svih građana Bara, zbog barske privrede mnogima koji do sada ili nisu u punom kapacitetu ili nisu uopšte valorizovali taj prostor”, dodao je on.

Nenezić se ne slaže sa mišljenjem da se ovim diskriminišu druge opštine koji žive blizu autoputa.

“Ovo je situaciju u kojoj iz opštine Bar prolaskom kroz tunel Sozina ponovo dolazimo u opštinu Bar. Ne idemo iz opštine u opštinu. Ovo se neće odnositi na sve građane opštine Bar već samo za ljude koji su vezani za to područje”, rekao je on između ostalog.

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA