Milović:Nova zaduženja izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć

Poslanik DPS-a Nikola Milović smatra da veliko zaduženje države kod lokalnih banaka stvara mnogo jači uticaj banaka na državu.

„Posljedica su neminovna vrlo skupa zaduženja u narednom periodu. Više nije pitanje po kojoj se kamatnoj stopi zadužujemo kao država i koja je njena visina, već da li će Crna Gora uopšte biti u mogućnosti da joj neko da kredit?! Sjetimo se neuspjelog III pokušaja prodaje državnih zapisa tokom decembra mjeseca. Ne zaboravimo da jedino Ukrajina i Moldavija imaju goru poziciju za zaduženje nego Crna Gora. A dje nam je 2025 godina i još jedna MILIJARDA koju treba da otplatimo! Vratimo se realnoj ekonomiji, bez populizma, lažnih obećanja i brzih rešenja!“, naveo je Milović na mreži X.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">👉Kako smo i više puta istakli, dobro je ako nas &quot;okrpi&quot; rekordnih MILIJARDU eura zaduženja u tekućoj godini.<br>👉Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć. 👉Veliko zaduženje… <a href="https://t.co/5ndt6W5di0">pic.twitter.com/5ndt6W5di0</a></p>&mdash; Nikola Milovic (@MilovicNikola) <a href="https://twitter.com/MilovicNikola/status/1761309350683963477?ref_src=twsrc%5Etfw">February 24, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

foto:DPS

Pročitajte još:

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA