Milatović: Strane investicije su važan motor naše ekonomije

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović bio je domaćin radnog ručka sa članovima Borda direktora Savjeta stranih investitora u našoj zemlji, saopštili su iz Službe predsjednika. 

“Strane investicije su važan motor naše ekonomije i zato je važan otvoren, efikasan i transparentan odnos države prema investitorima kao i siguran pravni i poslovni ambijent koji će ojačati naš ekonomski rast”, poručio je Milatović.

Kako su kazali iz Kabineta predsjednika, radnom ručku su, osim Milatovića, prisustvovali: Tamaš Kamaraši – predsjednik Savjeta stranih investitora i predsjednik Upravnog odbora CKB-a, Branko Mitrović – izvršni direktor kompanije One, Bogdan Podlesnik – savjetnik izvršnog direktora NLB Banke, Nikola Jovanović – finansijski direktor kompanije Jugopetrol AD i Predrag Leković iz Upravnog odbora kompanije Porto Montenegro.

Tema sastanka bila je investiciona klima u Crnoj Gori, a članovi Savjeta upoznali su, kako navode, Milatovića sa nekim od ključnih problema sa kojima se susrijeću.

On je, kako su kazali, poručio da će se u narednom periodu snažno založiti za unaprjeđenje saradnje investitora i državnih institucija a u cilju jačanja ekonomije Crne Gore.

Razgovarano je i o konkretnim zajedničkim aktivnostima u privlačenju talenata i stvaranju poslovnih šansi kako bi mladi ljudi ostali u Crnoj Gori. U tom kontekstu dogovoreno je održavanje redovnih sastanaka.

Foto: Predsjednik.me

NIKŠIĆ PROGNOZA