Martinović: Više od 2,2 miliona eura podrške za projekte u opštini Žabljak

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je za opštinu Žabljak podržalo projekte iz oblasti vodosnabdijevanja i upravljanja otpadom u ukupnom iznosu od preko 2,2 miliona eura, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Opština je dostavila Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zahtjev za projekat izgradnje pretovarne stanice sa pristupnom saobraćajnicom. Procijenjena vrijednost radova 1.670,000 eura i stručnog nadzora 50.000 eura.

Ranije je Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera podržalo izgradnju vodovoda Razvršje (I faza) na Žabljaku sa predlogom mjera za rješavanje gubitka, vrijednosti 259.500 eura, kao i izradu analizu postojećeg stanja vodosnabdijevanja sa predlogom mjera za rješavanje gubitka, vrijednosti 230.000 eura.

Ministarstvo je, s obzirom na činjenicu da projekte smatra značajnim za unapređenje kvaliteta života, pozitivno odgovorilo na zahtjev opštine i proslijedilo ih na dalju realizaciju prema Upravi za kapitalne projekte, koja zajedno sa opštinom Žabljak treba da ih realizuje.

Martinović je istakao da Ministarstvo ovakvom podrškom nastavlja da podstiče razvoj sjevera i rješavanje ekoloških problema.

„Ovo je odličan primjer efikasne saradnje između opštine i državnih institucija, onda kada opština uredno dostavi kompletnu dokumentaciju. Realizacija ovih projekata značajno će unaprijediti infrastrukturu opštine Žabljak i poboljšati kvalitet života ljudi, kroz unapređenje komunalnih usluga“, zaključio je Martinović.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA