Martinović – Rinot: 2024. može da bude rekordna po broju dolazaka turista iz Izraela

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjever Vladimir Martinović, sastao se sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu, Nimrodom Rinotom i tom  prilikom su razgovarali o ključnim aspektima turističke sezone i unapređenju dolazaka turista.

Fokus ovog susreta, kako je saopšteno iz resora, bio je na jačanju turističkih veza između Crne Gore i Izraela, imajući u vidu značaj koji turisti iz Izraela imaju za crnogorsku turističku industriju. Osim toga, razgovarano je o potencijalima za poboljšanje avio povezanosti između dvije zemlje.

“2024. godina može biti rekordna po broju dolazaka turista iz Izraela u Crnu Goru”, kazao je konzul Rinot i izrazio zadovoljstvo formiranjem nove Vlade u Crnoj Gori, ocjenjujući da “investitori iz Izraela sada osjećaju veću sigurnost i pravnu zaštićenost”.

Iz ministarstva su naveli da Martinović je istakao uspješnu saradnju između Crne Gore i Izraela, ali i potrebu za daljim unapređenjem.

Konzul Rinot je prenio podršku svoje zemlje Vladi Crne Gore, posebno Ministarstvu, kao partnerima koji su usmjereni ka evropskim integracijama i NATO-u.

Sagovornici su se složili da je važno raditi na tome da turisti iz Izraela posjećuju Crnu Goru tokom cijele godine, jedan je od zaključaka susreta.

Navodi se da konzul Rinot je predložio organizovanje sastanka u Izraelu sa članovima Vlade na temu turističke sezone, što bi, kako je kazao, dodatno doprinijelo jačanju saradnje i unapređenju turističkih tokova između dvije zemlje.

Foto: MERT

NIKŠIĆ PROGNOZA