Mark Anžur novi direktor nacionalne avio-kompanije „To Montenegro“

Vlada je na današnjoj sjednici izabrala slovenačkog stručnjaka Marka Anžura za novog izvršnog direktora nacionalne avio-kompanije „To Montenegro“.

On je izabran na predlog Odbor direktora “To Montenegra”, a na poziciji direktora naslijediće vršioca dužnosti Sašu Radovića.

Anžur je iskustva u avijaciji počeo da stiče u aprilu 2012. godine kada je postao glavni komercijalista u slovenačkom avio-prevozniku “Adria ervejz”. U decembru iste godine postao je izvršni direktor i predsjednik borda direktora te kompanije, gdje se zadržao sve do marta 2016. godine. U kompaniji je u septembru 2019. godine zvanično proglašen bankrot.

Nakon odlaska iz “Adrie”, Anžur je bio menadžer ili konsultant u kompanijama “Stobart Air”, “Stobart Air Holdings” i “UNEX Management Consulting” iz Hamburga, koja se bavi konsaltingom u vazduhoplovstvu, gdje radi i sada i gdje je njegova pozicija navedena kao partnera.

Državna kompanija konkurs za novog direktora objavila je 22. marta, a osim Anžura prijavilo se još šest kanditata – Igor Pavićević, Dražen Ćorović, Vejn Pirs, Vuk Stojanović, Danilo Lakić i Goran Jandreoski.

Premijer Dritan Abazović saopštio je da „To Montenegro“ sada obilježi odlične rezultate.

Abazović je dodao da „smo imali određene probleme, medijske opravdane/ neopravdane“ vezane za prethodnog direktora Sašu Radovića.

„Zahvaljujem se prethodnom direktoru na saradnji. Sad smo dobili čovjeka koji nije iz Crne Gore. Mislim da je dobro da probamo malo sa strancima i mislim da je dobro u kontekstu turističke sezone da avio-kompanija nastavi da radi kao što je sada slučaj“, rekao je Abazović.

Izvor: VIjesti

Foto: Finance

NIKŠIĆ PROGNOZA