Lutovac: Sajam poslova prilika da još kao studenti zakorače u profesionalni svijet i budu otvoreni za nove izazove

Uspješno je realizovan još jedan sajam poslova, Job Fair, koji je omogućio studentima da stupe u direktan kontakt sa predstavnicima 14 kompanija, predaju svoje biografije i informišu se o slobodnim radnim mjestima, stručnom osposobljavanju ili mogućnostima za praksu u narednim ljetnjim mjesecima, poručeno je sa ovogodišnjeg sajma zapošljavanja koji je održan u sklopu zgrade Tehničkih fakulteta.

Kako je saopšteno iz Unije poslodavaca Crne Gore ovo je četvrti sajam zapošljavanja koji u partnerstvu organizuju sa studentskom organizacijom EESTEC LC Podgorica.

“Dekan Elektrotehničkog fakulteta, Budimir Lutovac, istakao je da ovaj događaj može biti početak karijere za mnoge studente i da će im pružiti šansu da dobiju uvid u tržište rada. Poručio je da je ovo prilika da još kao studenti zakorače u profesionalni svijet i budu otvoreni za nove izazove.Predsjednik UPCG, Slobodan Mikavica, kazao je da je Unija poslodavaca svjesna da zbog ograničenog ili nedostajućeg radnog iskustva, mladi se nalaze u specifičnoj situaciji koja im u startu otežava ulazak na tržište rada. Upravo zato, sajam predstavlja sjajnu priliku za mlade a ujedno i za poslodavce da pronađu kvalitetan kadar za rad”, navodi se u saopštenju.

Predsjednica EESTEC LC Podgorica, Jovana Ćipranić, istakla je da je već postala tradicija da se svake godine u maju okupljamo u cilju pružanja podrške aktivnostima kao što su smanjenje nezaposlenosti među mladima, uspostavljanje bolje komunikacije između obrazovnog sistema, kompanija koje posluju u našoj zemlji i studenata.

Slobodna radna mjesta kao i mogućnosti za odrađivanje prakse i stručnog usavršavanja na ovogodišnjem sajmu ponudile su sledeće kompanije: One Crna Gora, Ramel, NLB Banka, CGES, Vega IT, Telekom, Datadesign, BB Solar, Codeus, Amplitudo, Post4.me, Infinum, Mbanq i Sienersys.

Foto: UPCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA