Luka Prodanović novi predstavnik Vlade na skupštini akcionara EPCG

Vlada je 22. februara 2024. godine, na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, odredila Luku Prodanovića za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala na XXVIII vanrednoj Skupštini akcionara „Elektroprivreda Crne Gore“ AD Nikšić.

„Takođe, na sjednici je predloženo Skupštini akcionara Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić da za članove Odbora direktora „Elektroprivreda Crne Gore“ AD Nikšić, predstavnike državnog kapitala, izabere Jovicu Milanovića, Vladimira Katića, Zorana Miljanića, Milutina Đukanovića, Tahira Gjonbalaja, Nevena Gošovića Bojanu Savić„, navodi se u saopštenju Vlade.

Po nezvaničnim informacijama saznajemo da je Bojana Savić delegirana ispred PES-a u Odbor direktora EPCG. Savić je završila Elektrotehnički fakultet u Podgorici sa prosjekom 9,05, i ima dugogodišnje iskustvo (18 godina) na više menadžerskih pozicija u Crnogorskom Telekomu, Podgoričkoj Banci i Crnogorskoj Komercijalnoj Banci. Ona je ko-osnivač jednog inovativnog start-up-a. Bojana je vodila i učestvovala u više projekata u domenu digitalizacije.

Đukanović je diplomirani inženjer elektrotehnike, Đonbaljaj je građevinski inženjer, a Gošović diplomirani pravnik.

Mujović je za članove ranije predložio dekana Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Mančesteru Jovicu Milanovića, profesora Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu Vladimira Katića i profesora na ETF-u u Podgorici Zorana Miljanića.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA