Luka Bar donirala 60 hiljada eura barskoj bolnici

Izvršni direktor Luke Bar, Ilija Pješčić, i predsjednik borda direktora, Darko Pekić, uručili su danas barskoj bolnici „Blažo Orlandić“ donaciju u vrijednosti od 60 hiljada eura.

Donaciju je, u ime bolnice, primio direktor te ustanove dr Igor Karišik koji se zahvalio predstavnicima Luke Bar sa kojima je potpisao Ugovor o donaciji.

„Ponovo sam ponosan što naše poznanstvo i prijateljstvo krunišemo lijepom saradnjom i vašom dobrom voljom da donirate značajna sredstva za unapređenje uslova rada naše ustanove a sve u dobrobitu pacijenata“, poručio je Karišik.

Izvršni direktor Luke Bar, Ilija Pješčić, kazao da će donacija od 60 hiljada eura biti iskorištena na kupovinu aparata za urološko odjeljenje.

Podsjetio je da su menadžment i zaposleni u Luci Bar prošle godine donirali istu donaciju za odjeljenje ginekologije.

Predsjednik borda direktora, Dejan Pekić, kazao je da je ovo kontinuitet davanja Luke Bar.

„Inicijativa je nastala od strane dr Karišika i dr Stanisavljevića koji su nam jednostavno ukazali potrebu da se sa ovom donacijom zaokruži jedno odjeljenje. Naš cilj je bio da kao Barani omogućimo nešto što će Baru dugoročno predstavljati benefit“, kazao je Pekić.

donacija Luke Bar bolnici
foto: Marija Pešić

Dr Rade Stanisavljević, urolog, kazao je da će ovom donacijom biti kupljen laser za razbijanje kamena u urinarnom traktu i prateći instrumenti potrebni za to.

„Do sada ta aparatura nije postojala a od sada ćemo sa tom aparaturom biti u mogućnosti da radimo skoro sve procedure koje do sada nismo mogli. Pacijenti, sa druge strane, dobijaju brz i efikasan način liječenja kalkuloze“, poručio je Stanisavljević.

On je dodao da pacijenti više neće morati da idu u Klinički centar Crne Gore za ove procedure, i budu na dugim listama čekanja već će te usluge dobiti u svom gradu.

Stanisavljević je istakao da će oni krenuti u postupak javne nabavke i raspisivanja tendera a da novu aparaturu očekuju za najviše mjesec dana.

„Dvije godine pokušavamo da kompeltiramo opremu za urološko odjeljenje. Donacijom koja je bila od Japanske ambasade a koja će se takođe realizovati sledećeg mjeseca mi ćemo kompletirati endosonski stub a ovo je bila jedna trećina tog stuba koja je nedostajala“, poručio je Stanisavljević.

foto:Marija Pešić-Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA