Ljetnja sezona u Mojkovcu uspješna

Turistička sezona u Mojkovcu bila je jako uspješna, s podacima koji pokazuju do 20% veći broj noćenja i 10% veći broj dolazaka u Mojkovcu. To je u izjavi za Portal RTCG kazao direktor Turističke organizacije Radonja Vuković.

„Najaktuelniji je aktivni turizam, za koji su zainteresovani kako strani, tako i domaći turisti.  Mojkovac više nije samo izletnička destinacija, već da sada prosječno zadržavanje turista u Mojkovcu traje 3 do 4 noći“, kaže Vuković.

Kaže da je problem nadolazeće zimske sezone nedostatak snijega, kojeg je svake godine sve manje, kao i nedostatak zimske ponude.

„Mojkovac ima tu sreću da se nalazi između dva nacionalna parka, te da kroz njega protiče Tara s najljepšim kanjonom u Evropi, jedinstvenim u svijetu, što treba maksimalno valorizovati u turističke svrhe. Današnji turista želi kontakt s prirodom i izvorom života, da proba domaću hranu i udiše čist vazduh“, istakao je on.

Smatra da je za bolju ponudu i uspješnije sezone potreban veći smještajni kapacitet, odnosno hotel.

„Nedavno je Mojkovac posjetila ministarka turizma Simonida Kordić, uz obećanje da će dati sve od sebe da Mojkovac oživi, kao i cijeli sjeverni region. Priroda, koja je ovdje autentična, odgovara svjetskim turističkim trendovima koji su danas aktuelni“, naveo je Vuković.

foto: TO Mojkovac

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA