Laković imenovao direktore sektora u Rudniku uglja

Izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja Nemanja Laković, izabrao je novi menadžment kompanije u kojem su mjesto iz prethodnog, kojeg je birao bivši direktor Milan Lekić, zadržalo dvoje rukovodilaca.

Laković je za izvršnog direktora Rudnika uglja izabran početkom aprila.

Za finansijskog direktora izabran je Jadranko Lončar, diplomirani ekonomista koji je u Rudnik uglja došao iz OTP banke sa pozicije direktora prodaje i eksperta za investicione proizvode.

U njegovoj biografiji, objavljenoj na sajtu Rudnika, navodi se da je veliko iskustvo stekao radeći u Intesa Banci i Intesa Investu gdje je proveo 15 godina, od čega 12 godina na menadžerskim pozicijama direktora ekspoziture i direktora prodaje. Osim u bankarskom sektoru, Lončar je bio angažovan kao konsultant na različitim projektima. Posebno su značajni projekti iz oblasti rudarstva, zatim strategijskog planiranja, korporativnih finansija i procesa organizacionog restrukturiranja. Učesnik je brojnih konferencija na temu ekonomije i finansija na kojima je imao aktivno učešće kao panelista ili predavač.

Lončar je izabran umjesto Milunke Kljajević.

Novi menadžment Rudnika uglja
Novi menadžment Rudnika uglja foto: Rudnik uglja

Za direktora sektora za razvoj i investicije umjesto Jagoša Gomilanovića, izabran je arhitekta Miroslav Đurišić.

Đurišić je u Rudnik uglja došao iz Opštine Pljevlja gdje je radio kao direktor Direkcije za izgradnju i investicije. Od 2019. do 2023. godine obavljao je poslove ovlašćenog inženjera na poslovima projektovanja i izgradnje objekata i rukovodio gradilištem u pljevaljskom preduzeću Tehno-gradnja. Radno iskustvo započeo 2015. godine u Europrojekt iz Podgorice obavljajući poslove inženjera arhitekture, asistenta nadzora na gradilištu, šefa gradilišta i rukovodioca sektora izgradnje objekata.

Pravnik Emil Katana izabran je umjesto Petra Džarića za direktora Sektora za pravne, kadrovske i opšte poslove.

Katana je prethodno u Rudniku uglja obavljao poslove rukovodioca službe za kadrovske poslove i službe za pravne poslove. U periodu od 2011. do 2019. godine bio je pravni zastupnik kompanije, a od 2008. do 2011. godine sudijski pripravnik u Osnovnom sudu u Pljevljima.

Milan Dragašević postavljen je za direktora Sektora za strateško upravljanje i poslovnu transformaciju umjesto Slavka Malidžana.

Dragašević je diplomirani pravnik, a prethodno je u Rudnku uglja obavljao poslove stručnog saradnika za pravna pitanja u kabinetu izvršnog direktora.

Od 2018. do 2024. godine radio je u kompaniji INA Crna Gora, a u periodu od 2014. do 2018. Dragašević bio je menadžer u preduzeću CMC iz Podgorica, sa zaduženjem lokalnog planiranja i realizacije direktne prodaje naftnih derivata i osiguranja, te organizacijom i upravljanjem radom zaposlenih kompanijskog objekta u Pljevljima. Radni angažman započeo je 2007. godine u Oportjuniti banci u Pljevljima.

Na poziciji direktora proizvodnje ostao je inžinjer rudarstva Milinko Gazdić koji u najvećoj pljevaljskoj kompaniji radi od 1986. na poslovima inžinjera.

Dragana Bajović ostala je na mjestu direktora Sektora promet.

Bajović je diplomirala na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, smjer hemijska tehnologija. Radila je kao profesor i inžinjer zaštite životne sredine, a od februara 2012. godine zaposlena u Rudniku uglja Pljevlja, gdje je u period do stupanja na novu funkciju radila na poslovima inženjera kontrole kvaliteta i kao član više radnih tijela zaduženih za prodaju i kvalitet uglja, a potom bila i rukovodilac Službe kontrole kvaliteta i zaštite životne sredine.

Foto: Rudnik uglja

NIKŠIĆ PROGNOZA