Kuban sa CUP -om: Veliki broj njemačkih investitora želi da dođe u Crnu Goru, zanima ih održiva energija i poljoprivreda

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) sastalo se sa delegacijom Hrišćanko-demokratske unije (CDU) političara iz njemačke i predstavnika Fondacije Konard Adenauer koji su u posjeti Crnoj Gori.

„Proveli smo dva sjajna dana ovdje u Crnoj Gori i vidjeli šta se dešava po pitanju političkog sistema, ali i investicionog potencijala. Poznato je da postoji ogroman broj njemačkih investitora koji žele da dođu ovdje i iskoriste veliki potencijal Crne Gore“, kazao je poslanik njemačkog Bundestaga Tilman Kuban, piše Media Biro.

On je napomenuo da je ovo tek početak saradnje crnogorskih preduzetnika i njemačkih investitora, te da će razgovori o budućim ambicioznim planovima biti nastavljeni u narednom periodu.

„Imamo više sastanaka, ponovo ćemo doći ovdje sa drugom delegacijom, možda do kraja ove, ili sljedeće godine. Doći ćemo sa investitorima koji žele da ulažu u održivu energiju ili poljoprivredni sektor. To su dvije najvažnije oblasti o kojima smo danas pričali i želimo da ih razvijemo ovdje u Crnoj Gori“, istakao je njemački poslanik.

Veliko zadovoljstvo posjetom delegacije, ali i značajnim razgovorima o ekonomskoj saradnji između njemačkih i crnogorskih preduzetnika iskazao je predsjednik Crnogorskog udruženja poslodavaca Vasilije Kostić.

„Nadamo se da će naši razgovori koji su vođeni na bazi ekonomske i političke saradnje rezultirati nečim dobrim za Crnu Goru, odnosno investiranjem u Crnu Goru. Nadam se uspostavljanju takve saradnje u budućnosti i jačanju takvih odnosa“, rekao je Kostić.

Obje strane su izrazile zadovoljstvo konstruktivnim razgovorom kojim se stvorio prostor za dalju saradnju Crne Gore i Njemačke.

Sastanku su prisustvovali poslanici njemačkog Bundestaga Tilman Kuban i Jan Metzler, poslanica pokraijnskog parlamenta Rheinland-Pfalza Ellen Demuth, kao i Steffen Gartner, gradonačelnik Gellersen i član Predsjedništva CDU Donja Saksonija, te dr Merlin Franke, gradonačelnik Bienenbitel i predsjedavajući okruga CDU Sjeveroistočna Donja Saksonija, kao i Jakov Devčić direktor Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru.

Izvor, foto: Media Biro

NIKŠIĆ PROGNOZA