Krvavac Vukoviću: Razumijem Vas, ne možete objasniti da je 193 eura veće od 700

Razumijem Vas, g. Vukoviću, ne možete objasniti da je 193 eura veće od 700 eura, kazao je član Predsjeništva Pokreta Evropa sad (PES) Branko Krvavac u reagovanju na navode poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vukovića.

“Međutim, ja Vam nisam adresa za nervozu zbog toga što smo građane brzo uvjerili da ste ih predugo varali da za njih nema novca, dok je moralo biti za sky patriote”, naveo je Krvavac u reagovanju dostavljenom medijima.

Moram priznati, kaže on, da imate dar da “prednjačite u promašenim temama”.

“Izgleda da ste, u međuvremenu, lansirali novu teoriju u kojoj samostalni savjetnik donosi odluke u vladi koja nije bila za smanjenje poreskog opterećenja na rad na zadovoljstvo građana i privrede. Elem, sa timom Ministarstva finansija tada je urađena analiza, a uzet je u obzir tadašnji poreski ambijent gdje, nažalost, nije bilo političke volje za obračun sa sivom ekonomijom koja je postojala na svim nivoima da biste nahranili apetite partijskih drugova & co”, dodao je Krvavac.

Na odluke koje su donošene, prema njegovim riječima, nekada ni visoki rukovodni kadar “nije mogao uticati, a kamoli ekspertski kadar”.

“To je vama najbolje poznato jer ste funkcioner dugogodišnje vladajuće partije, a ja to nikada nisam bio. Profesionalno i odgovorno sam radio svoj dio posla, dok su odlučivali oni koji su svojom funkcijom stajali iza tih odluka. Na Vašu žalost, sa pozicija u kojima imam mogućnost da odlučujem na dobrobit građana, mi nemamo obaveze prema sky patriotama i otimanju od građana zarad zadovoljavanja raznih interesnih struktura. To je razlika između sistema vrijednosti koji zagovaram ja u odnosu na Vas”, zaključio je Krvavac.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA