Kovačević: Vjerujem u preduzetništvo Nikšićanki, naredne godine više sredstava za njihove biznis ideje

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević potpisao je danas ugovore sa preduzetnicama koje su dobile sredstva iz lokalnog budžeta za pokretanje sopstvenog biznisa ili unapređene već postojećeg.

Kroz program podrške ženskom preduzetništvu iz budžeta Opštine Nikšić ove godine sa ukupno 40.000 eura biće podržano 16 žena preduzetnica.

Od tog broja njih 11 tek počinju sa biznisom, a preostalih pet kroz dobijena sredstva unaprijediće svoje poslovanje.

Kovačević je najavio da će za podršku ženskom preduzetništvu naredne godine biti izdvojeno više sredstava iz budžeta.

„Mi vjerujemo u žene Nikšića i sigurni smo da mogu da preporode ovaj grad. Pratićem realizaciju projekata i uvijek smo zadovoljni kada se uspješno realizuju vaše aktivnosti jer to znači samo dobro za ovaj grad i za sve naše sugrađane.Trudićemo se da i ubuduće imate našu podršku“, kazao je preduzetnicama Kovačević.

Potpredsjednik Opštine i predsjednik Komisije za raspodjelu sredstava ženskom preduzetništvu Zoran Tomić rekao je da su veoma zadovoljni biznis idejama žena preduzetnica Nikšića.

„Vjerujem da će te od vaših ideja napraviti zaista jedne uspješne biznis priče koje će biti ponos našeg grada i da ćete dati primjer kako treba ljudi da uzimaju sudbinu u svoje ruke, a da ćemo mi biti primjer kako lokalna uprava treba da podržava svoje građane“, istakao je Tomić.

Marija Božić jedna je od 16 preduzenica koja je dobila sredstva za podršku. Direktorica je Agencije „Regina Real Estate“ Nikšić.

„Zaista mi znači ovaj projekat zato što prepoznajem da lokalna samouprava jeste spremna da bude u službi građana u ovom slučaju građanki što je svakako jedan dodatni plus.Meni će sredstva koja sam dobila značiti za unpređenje poslovanja moje agencije za nekretnine. Okrenuli smo se digitalizaciji, novim tehnologijama i plan je da u budućnosti zaposlimo neke nove ljude i da zaista Nikšić bude ono što je bio i ono što može da bude.To je neka naša ideja da damo neki svoj mali doprinos unapređenju našeg grada“, naglasila je Božić.

Biljana Brašnjo

foto:RTNK/Željko Šapurić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA