(VIDEO) Kovačević: Od naknade za Bilećko jezero Nikšiću više projekata

Naknada za Bilećko jezero koja će se od ove godine isplaćivati Opštini Nikšić u iznosu od 600.000 eura znači veću finansijsku snagu Opštine, a samim tim i više projekata na teritoriji Opštine Nikšić, kazao je predsjednik Opštine Marko Kovačević.

„Ovo je samo početak rešavanja toga pitanja. Negdje smo mi kao lokalna uprava insistirali da se prvo pitanje naknada za Opštinu Nikšić razriješi, i vidjeli smo da se ono juče pozitivno razriješilo i da će Opština Nikšić na ime tih naknada dobijati 600.000 eura na godišnjem nivou kao novi priliv sredstava u sopstveni budžet“, naveo je Kovačević u izjavi za TVCG.

On je istakao da je ovo dobra vijest za sve građane Nikšića.

„Vjerovatno ćemo vidjeti na neki način da onaj kraj koji se naslanja na Bilećko jezero pomognemo i kroz ta sredstva koja dobijamo od tog terena na ime ove naknade“, dodao je Kovačević.

Podsjetimo, na sastanku ministara energetike i rudarstava Crne Gore i Republike Srpske, Saše Mujovića i Petra Đokića kao i predstavnika dvije elektroprivrede, dogovoreno je da će se od tekuće 2024. godine isplaćivati naknada za Bilećko jezero, Opštini Nikšić, u iznosu od oko 600.000 eura.

Marija Vujović

foto: Screenshot FB

NIKŠIĆ PROGNOZA