Kordić sa Neđešijem: Mađarska zainteresovana za investicije u oblasti turizma

“Mađarska je zainteresovana za investicije i projekte u oblasti turizma i infrastrukture. CG mora iskoristiti pomoć Evropske unije i mi ćemo vam biti partneri u pravcu pridruživanja EU, uz prethodno ispunjenje svih kriterijuma za zatvaranje poglavlja”, poručio je ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jožef Neđeši, kog je danas primila ministar turizma Simonida Kordić.

Kordić je, kako je saopšteno iz resornog ministarstva, zahvalila na kontinuiranoj podršci Mađarske na putu CG ka EU, ističući da je ostvarena uspješna saradnja, ali i da postoji značajan prostor za unapređenje.

“Crna Gora i Mađarska imaju izuzetno dobre bilateralne odnose i jako dobru saradnju. Vaše predsjedavanje EU je za nas veoma značajno. Očigledno je da u oblasti privrede već postoje dobri odnosi, ali postoji prostor za dalje intenziviranje aktivnosti, posebno u turizmu”, poručila je Kordić.

Sa sastanka je poručeno i da je EU otvorena za proširenje, te da CG mora iskoristiti momenat i postati naredna članica evropske porodice, u čemu ima podršku Mađarske.

Ambasador je kazao i da je CG privlačna za mađarske turiste i u tom smislu istakao značaj bolje avio, ali i putne infrastrukture.

Bilo je riječi i o Sporazumu dvije zemlje o saradnji u oblasti turizma, koji će uskoro biti dostavljen mađarskoj strani na usaglašavanje.

Foto: Ministarstvo turizma

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA