Kordić: Nautički turizam važna komponenta turističkog proizvoda Crne Gore

Nautički turizam važna je komponenta turističkog proizvoda Crne Gore sa potencijalom za dalji rast i razvoj, koji će zavisiti i od prakse zemalja u okruženju, kao i od razvojnih projekata, saopštila je ministarka turizma Simonida Kordić na Ministarskom samitu u Costa Navarinu u Grčkoj, koji je organizovan povodom otvaranja Centra za istraživanje i monitoring obale i nautičkog turizma na Istočnom Mediteranu.

“Nautički turizam, kao važna komponeneta turističkog proizvoda, u Crnoj Gori sve više dobija na značaju. Crna Gora se pozicionirala kao destinacija koja, uz veliko prirodno bogatstvo i značajno kulturno-istorijsko nasljeđe, ima potencijal da postane prepoznatljiva tačka na mapi nautičkog turizma. Shodno tome, u proteklom periodu prepoznat je značaj ulaganja u visokokvalitetnu turističku ponudu i razvoj ovog vida turizma, koji predstavlja novu razvojnu šansu za potpuniju valorizaciju evidentnih potencijala Crne Gore”, istakla je Kordić.

Nakon Samita, kako se dodaje u saopštenju Ministarstva turizma, potpisana je zajednička izjava Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Albanije, Italije i Kipra, kojom se potvrđuje višestrani interes za unapređenje saradnje u oblasti održivog nautičkog turizma.

“Države potpisnice obavezale su se da će podsticati naučni pristup kao osnov za kreiranje politika i strateško planiranje”, poručeno je iz Ministarstva.

Ministarskom samitu u Grčkoj prisustvovao je i državni sekretar Vuk Žižić.

Foto: Ministarstvo turizma

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA