Kompanija Plantaže demantuje ASP: Broj zaposlenih isti kao i na kraju prošle godine

U cilju istinitog informisanja javnosti ističemo da je današnje saopštenje Akcije za socijalnu pravdu (ASP) , u kojem se tendenciozno spočitava političko zapošljavanje u kompaniji “13. Jul-Plantaže”, zasnovano na pogrešno interpretiranim podacima i ne predstavlja objektivno stanje, naveli su iz ove kompanije u demantu.

Oni su reagovali na saopštenje ASP, u kojem se navodi da je kompanija Plantaže početkom ove godine imala 1,11 hiljada zaposlenih, što je 394 radnika više nego početkom 2020, pa je u trogodišnjem periodu uvećala broj radnika oko 35 odsto.

– Naime, jedan od primarnih prioriteta nove uprave kompanije “13.Jul-Plantaže”, od momenta stupanja na dužnost, odnosi se ne sveobuhvatnu racionalizaciju troškova poslovanja i svođenje istih na održivu mjeru. Tome u prilog govori i činjenica da su troškovi zarada u kompaniji u 2022. godini u odnosu na 2019. godinu niži za preko 4 miliona eura. Broj zaposlenih u kompaniji na dan 31.12.2022. godine iznosio je 636 redovnih radnika i radnika na određeno vrijeme, što je isti broj kao i na današnji dan. Podaci Akcije za socijalnu pravdu da su početkom ove godine Plantaže imale 1.112 zaposlenih odnosi se i na sezonsku radnu snagu, koju  Plantaže, zbog prirode djelatnosti, svake godine dodatno angažuju, a taj broj u zavisnosti od potreba procesa rada varira od 100 do 500 godišnje, ističe se u saopštenju.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA