Od 28. jula blokada oba granična prelaza sa Hrvatskom

Sindikalna organizacija Instituta “Dr Simo Milošević” i Unija slobodnih sindikata Crne Gore ( USSCG) u prethodnom periodu, u više navrata, apelovala je na Vladu Crne Gore da preduzme sve nepohodne aktivnosti na očuvanju jedinstvenog crnogorskog brenda kakav je Institut “Dr Simo Milošević”. Kako do sada nisu dobili odgovor,  izvršni odbor tih sindikalnih organizacija donio je odluku da od 28. jula svakog petka do ispunjenja zahtjeva organizuje dvočasovne blokade graničnih prelaza prema Hrvatskoj, navodi se u saopštenju USSCG.

Na današnjem presu je poručeno da znaju da je Vlada u tehničkom mandatu, ali da više nemaju vremena za čekanje  jer čekajući novu Vladu, možemo se zauvijek izgubiti dragulj crnogorskog zdravstvenog turizma

“U prethodnim mjesecima agonije, koju prolazi preko 500 zaposlenih radnika Instituta, i čitavog procesa naše sindikalne organizacije imali smo razumijevanja zbog kompletne političke situacije i Vlade koja je i dalje u tehničkom mandatu, i imajući u vidi nezavršeni proces privatizacije, međutim, sada znamo da će pomenutim Institutom ubuduće isključivo upravljati država, stoga,  insistiramo da upravo naša država nađe odgovore na sva ova pitanja”, kazao  je generalni sekretar Unije slobodnih sindikata, Srđa Keković.

Kao alarmantnu činjenicu, Keković je izdvojio napuštanje kadrova i stručnih lica sa Instituta, i napomenuo da ukoliko se takvo napuštanje nastavi, Institut se više neće moći vratiti u pređašnje stanje.

“Tražimo hitno rješenje Vlade, i ovim apelom pokušaćemo da još jednom utičemo na donosioce odluka, kako bi po hitnom postupku našli i preduzeli konkretne mjere, kako bi izašli iz ove situacije i zaustavili dalje osipanje zapošljenih iz Instituta”, istakao je Keković.

Prema njegovim riječima, prijeti velika opasnost da Institut napuste i pacijenti kao i gosti. Pomenuti apel biće na snazi 10 dana, prije nego što se u ovoj borbi ne uključe sa određenim raspoloživim zakonskim sredstvima, kazao je u svom obraćanju.

“Ukoliko se Vlada CG ogluši na naše konstantne apele mi ćemo, nažalost, biti primorani da pribjegnemo blokadi određenih graničnih prelaza kako bi skrenuli pažnju nadležnima da je vrijeme da poklone Institutu barem onoliko pažnje koliko su poklonili drugim kolektivima koje su tokom prethodnih mjeseci i godina izvlačili iz krize”, kazao je on.

Foto: USSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA