Katić: Dinamika izgradnje autobuske stanice odlična, rok za završetak proljeće 2025.

Uprkos lošim vremenskim prilikama izgradnja autobuske stanice u Igalu teče planiranom dinamikom. Temeljna ploča je izlivena i započeti su stubovi objekta. Uz ovaj, započeta je i realizacija projekta izgradnje kanalizacije Šištet-Bare, a u toku je i izgradnja pristupne saobraćajnice, piše RTHN.

Opština Herceg Novi je za lokalni ali i državni kapitalni budžet za narednu godinu kandidovala nastavak, odnosno završetak projekta izgradnje autobuske stanice, informiše za RTHN predsjednik Opštine Stevan Katić.

“U okviru postojećeg nismo dogovorili samo opremanje autobuske stanice, što je još jedan aneks, tako da je to Opština prihvatila kao jedan od najzrelijih projekata za 2024. godinu, na nivou cijele Crne Gore. Dobićemo tokom sledeće godine ta dodatna sredstva za završetak projekta”, kazao je Katić.

On očekuje da poslovi izgradnje autobuske stanice, kao i pristupne saobraćajnice budu privedeni kraju u dogovorenom roku, odnosno do proljeća 2025. godine.

“Na terenu se radovi odvijaju fantastičnim tempom. Krenulo se sa izlivanjem stubova, završena je temeljna ploča i vide se već sada obrisi objekta buduće autobuske stanice. Izvođač radova se trudi da ispoštuje sve ono što je dogovoreno i po ugovoru. Prethodnih dana vremenske prilike nisu išle na ruku, ali u svakom slučaju i kad su loši uslovi, važno je da sve te firme koje su ugovorile posao budu na visini zadatka. Na terenu su, rade i primjetno je da se projekat realizuje željenom dinamikom”, ističe Katić.

Pored izgradnje autobuske stanice i pristupne saobraćajnice, na istoj lokaciji u toku je i realizacija projekta izgradnje kanalizacije Šištet-Bare.

“To je takođe veliki projekat i iznos koji Opština Herceg Novi finansira je sa PDV-om blizu 300 hiljada eura. Pozivam građane tog dijela da budu kooperativni, jer tamo je puno objekata sagrađenih mimo građevinskih dozvola. To je, da kažem, crna tačka Herceg Novog i Igala, da toliko naselje, izgrađeno u prethodnom periodu nema kanalizaciju, ali i pojedini su se ponašali neodgovorno i izgradili objekte upravno na trasi buduće kanalizacije, pa je moralo doći do izmjene projekta”, kazao je Katić.

Uz samu autobusku, kako je ranije najavljeno iz lokalne uprave, biće izgrađen i moderni olimpijske bazen sa gledalištem kapaciteta 1000 mjesta i podzemnom garažom za 300 vozila, za koji je već urađeno idejno rješenje.

Foto: Screenshot Portal RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents