Jugopetrol će početi projekat ekološke rekonstrukcije postrojenja u Luci Bar

Ministar finansija u tehničkom mandatu Aleksandar Damjanović i izvršni direktor kompanije ,,Jugopetrol“ AD Vasileios Panagopoulos potpisali su Memorandum o sporazumijevanju između Ministarstva finansija i pomenute firme, čime je napravljen prvi korak u unapređenju saradnje i iskazana obostrana posvećenost realizaciji zajedničkih poslovnih ciljeva, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Na bazi Memoranduma, kako je saopšteno, kompanija ,,Jugopetrol“ će u saradnji sa relevantnim državnim institucijama, otpočeti projekat ekološke rekonstrukcije postrojenja u Luci Bar, „čime će poslovanje upodobiti sa najvećim standardima zaštite životne sredine, odnosno društveno odgovornog i efikasnijeg djelovanja“.

Damjanović je, navodi se u saopštenju, izrazio zadovoljstvo spremnošću, kako organa na čijem je čelu i Vlade, tako i pomenute firme, da se dugogogodišnja otvorena pitanja imovinskih odnosa sa ,,Jugopetrolom“ konačno riješe na obostranu korist, kako bi se raspoloživa imovina valorizovala na najproduktivniji način.

Panagopoulos je, kako je saopšteno, prenio otvorenost da se partnerskim pristupom ubrzaju davno otpočeti postupci u odnosu države i pomenute kompanije, i zahvalio Damjanoviću na aktualizovanju ranijih predloga saradnje.

Današnjem potpisivanju Memoranduma prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu finansija Miloš Medenica i finansijski direktor firme ,,Jugopetrol“ AD, Nikola Jovanović.

Foto: MF

NIKŠIĆ PROGNOZA