Jugopetrol će graditi prvu benzinsku stanicu na auto-putu

Monteput je izabrao kompaniju Jugopetrol za zakupca nepokretnosti za izgradnju prve benzinske stanice sa pratećim sadržajima na auto-putu Bar-Boljare.

„Na javni poziv je stigla jedna ponuda, kompanije Jugopetrol, koja je ocijenjenja kao ispravna i u skladu sa kriterijumima tenderskog postupka“, saopšteno je iz Monteputa.

Javni poziv za podnošenje ponuda za davanje u dugoročni zakup na period od 25 godina nepokretnosti koje se nalaze u katastarskoj opštini Mrke, na dionici Smokovac – Mateševo (odmorište Gornje Mrke – desna strana u smjeru iz Podgorice), sa obavezom investicionog ulaganja-izgradnje benzinske stanice sa pratećim sadržajima, objavljen je 26. decembra prošle godine.

Krajnji rok za podnošenje ponuda je, nakon produženja, bio 17. jun.

„Do tog roka pristigla je jedna ponuda, i to Jugopetrola, koja je ispunila sve uslove“, navodi se u saopštenju.

Detaljnim prostornim planom auto-puta Bar-Boljare, odnosno dionice Smokovac-Mateševo, predviđena je izgradnja objekta maksimalne spratnosti P+1, koji sadrži javnu česmu i mokri čvor, službu prve pomoći i informacija, prodavnicu rezervnih dijelova i opreme, informativno-turistički punkt, kafe u zatvorenom prostoru sa terasom, smještaj za osoblje kafea i pumpne stanice, svratište za inspekcije, policiju, kao i ostavu za materijal i alat, točiona mjesta i rezervoare, zelenu površinu, privremeno mjesto za odlaganje čvrstog otpada.

Ugovor o zakupu putnog zemljišta i obavljanju pratećih djelatnosti biće zaključen u roku od 90 dana od otvaranja ponuda, odnosno od 17. juna, a trajanje zakupa biće ugovoreno na 25 godina.

Foto: Monteput

NIKŠIĆ PROGNOZA