Joković sa delegacijom Slovačke: Dobre odnose treba da prati još intenzivnija saradnja na ekonomskom planu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i potpredsjednik Vlade Crne Gore Vladimir Joković i državni sekretar u Ministarstvu, Stevan Gajević, razgovarali su sa predstavnicima delegacije Slovačke o mogućnostima saradnje Crne Gore i Slovačke u oblasti poljoprivrede.

Delegaciju iz Republike Slovačke, koju su činili predstavnici kompanija, dominantno iz oblasti prehrambene industrije i poljoprivrede, kao i proizvođači opreme za prehrambenu industriju predvodili su ambasador Republike Slovačke u Crnoj Gori, Boris Gandel, zamjenik ambasadora Martin Balco, direktor za spoljnu trgovinu SARIO, Egon Zorád.

„Prijem delegacije Republike Slovačke upriličen je u prostorijama Ministarstva kapitalnih investicija i tom je prilikom  ministar Joković predstavio potencijale poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori i mogućnosti za strano investiranje. Predstavljajući  privredni ambijent u Crnoj Gori, kao i pogodnosti koje su na raspolaganju domaćim i stranim investitorima, ministar Joković je izrazio i spremnost da u partnerskom odnosu sa zainteresovanim slovačkim kompanijama i investitorima doprinese realizaciji važnih projekata“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, naveo je i da već dobre bilateralne odnose Crne Gore i Slovačke treba da prate još sadržajnija i intenzivnija saradnja na ekonomskom planu, kako bi se iskoristio veliki potencijal koji postoji u mnogim oblastima od obostranog interesa i značaja.

„Dvije delegacije su istakle značaj nastavka bilateralne saradnje, a imajući u vidu da je Republika Slovačka jedan od najpozitivnijih primjera uspješne ekonomske tranzicije, navedeno je da su praktična iskustva te države veoma dragocjena i korisna“, navodi se u saopštenju.

Iskazujući interesovanje za značajnije  investicije i intenzivniju trgovinsku razmjenu, predstavnici delegacije Slovačke su naveli da postoji visok stepen saglasnosti po pitanjima bilateralne i međunarodne saradnje, te da treba težiti povećanju i diversifikaciji međusobnih ulaganja, koja predstavljaju temelj dugoročne ekonomske saradnje.

Izvor: Dnevno

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA