Iznos od 509.000 eura vraćen na račun ACG

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović saopštio je da je iznos od 509 hiljada eura vraćen na račun Aerodroma Crne Gore.

„Problem sa spornom uplatom Aerodroma Crne Gore u iznosu od 551 hiljadu eura se rješava. Iznos od 509 hiljada eura vraćen je na račun ACG. Od samog starta smo tvrdili da je novac siguran i sada se to potvrdilo. Čekamo informacije od ino banke šta je sa razlikom od 42 hiljade“, kazao je on.

Podsjetimo, Odbor direktora državnog preduzeća na čijem je čelu Eldin Dobardžić smijenio je izvršnog direktora Vladana Draškovića jer je bez saglasnosti potpisao nalog za isplatu 551.000 eura britanskoj kompaniji “TBD (Owen Holland) Limited” za aerodromsku opremu.

Ta firma isporučila je osam komada novih samohodnih stepenica za ukrcaj putnika u avione aerodromima u Tivtu i Podgorici, nakon što je izabrana za najpovoljnieg ponuđača na prethodno sprovedenom tenderu i sa kojom jepotpisan ugovor 9. marta prošle godine.

Kako je potvrdio Dobardžić, novac je uplaćen na pogrešan račun. Istakao je da je Drašković time prekršio statut, te da neće da bude paravan za sumnjive poslove.

Drašković je ranije kazao presretnuta komunikacija između ACG i dobavljača.

„Podmetnut nam je dokument na osnovu kojeg je izvršen nalog za uplatu, realizovan je kako je realizovan i u konačnom imamo činjenicu da je novac blokiran na računu britanske banke“, rekao je Drašković ranije.

Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA