Izgrađena saobraćajnica Cacovo u Donjoj Lastvi

Radovi na izgradnji saobraćajnice Cacovo u Donjoj Lastvi sužine oko 450 metara okončani su krajem decembra prošle godine, a radovi treće faze su iznosili 300.000 eura, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Radove je izvodila firma „Betonmix“ doo iz Budve.

„Radovi na ovoj fazi izvršeni su u roku. Izvođač je poštovao dogovorenu dinamiku izvođenja radova i ovim smo uspjeli da privedemo kraju projekat, koji je trajao dugo, još od kraja 2016. godine. Problemi su bili raznorodni od konfiguracije terena, manjkavosti projektne dokumentacije do imovinskih pitanja“, rekao je direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan.

Istakao je da su u sklopu ovog posla izvedeni elektro radovi, izgrađene konstrukcije potpornih zidova, provučen je vodovodni i kanalizacini sistem, uređeni atmosferski odvodi i izvedeni asfalterski radovi.  

Predsjednik opštine Željko Komnenović kazao je da je je desetak kuća u Donjoj Lastvi najzad dobilo kolski prilaz i stavljena je tačka na višegodišnji infrastrukturni projekat rađen u fazama, od kojih su prve dvije faze iznosile nekih 360.000 eura. 

Foto: Opština Tivat

NIKŠIĆ PROGNOZA