Injac sa AMM: Povezivanje menadžera iz javnog i privatnog sektora za brži razvoj Podgorice

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac održala je sastanak sa predstavnicima Asocijacije menadžera Crne Gore, čija je tema bila jačanje saradnje koja će u narednom periodu sadržati niz konkretnih koraka u cilju promocije privrednog i društvenog ambijenta i poboljšanja kvaliteta života u Podgorici, saopšteno je iz Glavnog grada.

Sastanku su prisustvovali Budimir Raičković, predsjednik AMM-a, Marijana Kadić Bojanić, potpredsjednica AMM, Zoran Savić, zamjenik predsjednika AMM-a, dr Vinko Nikić, potpredsjednik za ekonomiju i finansije i Slavoljub Popadić, predsjednik Skupštine AMM.

Predstavnici Asocijacije su, kako je saopšteno, iskazali spremnost da svojim znanjem i iskustvom doprinesu unapređenju rada lokalne samouprave, a među aktivnostima o kojima se govorilo je i organizovanje obuka i treninga za zaposlene u Glavnom gradu.

“U narednom periodu ćemo raditi na realizaciji značajnog potencijala za saradnju koji postoji između Glavnog grada i Asocijacije i vjerujem da će razmjena iskustva koristiti za kreiranje boljeg poslovnog ambijenta u Podgorici”, kazala je Injac.

Raičković je rekao da je Glavni grad centar poslovnog života Crne Gore i bitan za rezultate cjelokupne crnogorske ekonomije.

„U tom kontekstu Asocijacija menadžera kao krovna i menadžment organizacija biće kvalitetan i stručan partner na putu daljeg razvoja Podgorice i Crne Gore”, istakao je Raičković.

Kako je saopšteno, dogovoreno je i nekoliko posebnih akitvnosti koje će biti uvrštene u Protokol o saradnji čije potpisivanje je najavljeno tokom sastanka, a jedna od njih je i formiranja Kluba menadžera, sa zadatkom udruživanja i afirmacija menadžera na nivou Glavnog grada, aktivnog učešće u procesima unapređenja ekonomskog, poslovnog i društvenog ambijenta uz formiranje i jačanje strukovnih asocijacija menadžera.

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević predstavio je neke od aspekata razvoja kojem će gradska uprava biti posvećena u narednom periodu. 

Izvor: Dnevno

Foto: Glavni grad

NIKŠIĆ PROGNOZA