Iković: Za podobne dva dana konkursa dovoljna 

Ministarstvo poljoprivrede pretvara još jedan javni poziv u nemoguću misiju, zato tražimo da se rok za prijavu produži, kazao je Vuk Iković iz Preokreta.

„Ovo ministarstvo je raspisalo poziv za nabavku mehanizacije za poljoprivrednu proizvodnju. Poziv je raspisan prekjuče, a rok za prijavu se završava danas. To znači da se mogu prijaviti samo oni koju su znali da će se poziv raspisati prije nego je raspisan, a to su mogli znati oni koji su bliski i podobni partiji“, navodi on.

Većina poljoprivrednika je, kako kaže, dugo isčekivala ovaj poziv da bi održali svoje poslovanje.

„Međutim, dobar dio njih nije čak u toku da je poziv objavljen, a oni i koji su vidjeli poziv fizički ne mogu da prikupe svu dokumentaciju za dva dana da bi konkurisali za nabavku opreme za poljoprivrednu proizvodnju. Svrha ministarstva nije da podiže nove prepreke poljoprivredniku već da ih ukloni kako bi novac otišao u ruke radnika koji će njime staviti novi crnogorski premium brend. Ukoliko ministarstvo već danas ne produži rok za prijavu, to je samo još jedna potvrda da nam institucije i dalje ne rade u interesu svih građana već za partije koje ostaju naša rana koja još ne zarasta“, zaključuje Iković.

foto: Preokret

NIKŠIĆ PROGNOZA