Iković: Ministarstvo poljoprivrede nastavlja da radi protiv poljoprivrednika

Neću ulaziti u politička nadgornjavanja, samo ću prepustiti riječ činjenicama, a one kažu da su poljoprivrednici imali nepuna tri dana da se prijave na ovaj poziv, što je neizvodljivo jer za tako kratko vrijeme fizički ne mogu prikupiti dokumentaciju, naveo je Vuk Iković iz Preokreta.

On je to kazao odgovarajući Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV) koje je saopštilo da su Ikovićevi navodi netačni i zasnovani na pogrešnim pretpostavkama.

„Očekivao sam da će reakcija Ministarstva biti prihvatanje odgovornosti i produžetak roka, ali Ministarstvo poljoprivrede ne želi da produži poziv za nabavku mehanizacije za poljoprivrednu proizvodnju. Ovakva politika je nastavak kreiranja poljoprivrede shodno interesima partije, a ne u cilju osamostaljivanja proizvođača jer država je bogata ako je bogat njen poljoprivrednik. Rezultati ovakvog rada su se pokazali prošle godine kada je za vrijeme iste ove uprave Crna Gora imala uvoz hrane veći od ukupnog izvoza, odnosno preko dva miliona eura hrane dnevno“, istakao je on.

Odluka da javni poziv ostane namješten je, navodi, isključivo odluka ministra Vladimira Jokovića.

„Zato ministar treba da podnese odgovornost. Pošto ministar ne može da shvati da je oštetio poljoprivrednike i državu, onda je na potezu premijer koji je dozvolio da najgori domaćin vodi resor koji se bavi proizvodnjom hrane. Ministarstvo je reagovanjem samo potvrdilo da su rokovi kratki uz besmislen argument da su bila na raspolaganju ograničena sredstvava, što ponovo ukazuje da su favorizovani oni koji su bliski vlasti. Ova Vlada još uvijek ima šansu da spriječni decenijsko ponavljanje grešaka, ali samo ako prije toga odluči da ministri primjenjuju zakone države, a ne skrivene planove partija“, poručio je Iković.

foto: Preokret

NIKŠIĆ PROGNOZA