Iako se ne zna da li su kupljeni novi trajekti, „Morsko dobro“ za gorivo daje četvrt miliona

Javnost i dalje ne zna da li je „Morsko dobro“ izabralo najpovoljnijeg ponuđača i kupilo šest trajekata koji će saobraćati na liniji Kamenari–Lepetane, uprkos tome što je prije dva dana završen tender vrijedan 8,1 milion. Ipak, ovo preduzeće u petak je raspisalo novi tender, za nabavku goriva za trajekte, koji traje do 3. jula, a vrijedan je 206.611,57 eura bez PDV-a, odnosno 250.000 sa PDV-om.

Kako je „Dan“ ranije objavio, „Morsko dobro“ će vjerovatno kupiti trajekte kompanije „Pomorski saobraćaj“, koja je u vlasništvu braće Ban. Kako bismo provjerili tačnost ove informacije, kontaktirali smo sa nadležnima u „Morskom dobru“ i obaviješteni smo da će se o ishodu oglasiti saopštenjem, dok od Dejana Bana nismo dobili potvrdu da li je dostavio ponudu na ovaj tender.

„Morsko dobro“ je raspisalo tender za nabavku šest trajekata za prevoz putnika na liniji Kamenari–Lepetane. Kako je naznačeno, nabavljaju se trajekti sa rezervnim djelovima i pratećom opremom. Vrijednost nabavke je 6,7 miliona eura bez PDV-a, odnosno oko 8,1 milion sa uračunatim PDV-om.

Tender je podijeljen po partijama, pa je za trajekt tip jedan izdvojeno 110.000 eura, za tip 2 140.000, za tip tri 150.000 eura, dok je za trajekt tip 4 „Morsko dobro“ opredijelilo 900.000 eura.

Za još dva trajekta kompanija je namijenila 2,8, odnosno 1,7 milion eura, dok je za rezervne djelove i opremu izdvojeno 910.600 eura. U tenderu se navodi da je za prvih pet trajekata rok dostave jul ove godine, dok je za poslednje plovilo i rezervne djelove i opremu rok 1. mart 2024. godine. Tender je otvoren 15 dana, a krajnji rok za dostavljanje ponuda istekao je u četvrtak 15. juna, za kada je bilo i zakazano otvaranje ponuda.

Izvor: DAN

Foto: RTHN

NIKŠIĆ PROGNOZA