Hotel „Crystal“ u Petrovcu će konačno biti završen

Kompanija “Euromix Trade”, koja upravlja “Rivijera-Crystalom” u Petrovcu, postigla je dogovor sa hotelskom grupom “Budvanska rivijera” u postupku medijacije koji se vodio pred Centrom za alternativno rješavanje sporova, čime su se stekli uslovi da se završi taj hotelski kompleks, čija je izgradnja godinama tapkala u mjestu.

To je potvrđeno “Vijestima” u “Euromix tradeu”.

“Stranke izjavljuju da je postignut sporazum o načinu rješavanja svojih spornih odnosa i da su sačinile sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza koji će biti sačinjen u formi notarskog zapisa”, navodi se u dokumentu koje su potpisali pravni zastupnici obje kompanije.

U toku je postupak odabira notara koji bi sačinio sporazum u formi notarskog zapisa, a spisi predmeta biće dostavljeni Privrednom sudu, pred kojim su se vodili sporovi i pred kojim će biti potvrđeno da je postignut dogovor između dvije strane.

Izgradnja hotelskog kompleksa godinama tapka u mjestu. Više od decenije, od kada je zaključen ugovor između dvije kompanije nije se nazirao kraj završetka hotela, a višespratna betonska konstrukcija čekala je dogovor dviju strana.

Nedovršeni hotel na pjeni od mora, u kome su odavno trebalo da odmaraju gosti, po svoj prilici, sada će biti završen.

Ugovor o zajedničkom ulaganju između HG “Budvanska rivijera” i “Euromix tradea” zaključen je krajem maja 2011. Njime je bilo predviđeno da od ukupno 269 smještajnih jedinica u budućem hotelu, 48 pripadne odvojenom hotelu “Kristal” i pređe u vlasništvo HG “Budvanska rivijera”.

Tek krajem marta 2014. tadašnje Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdaje građevinsku dozvolu za rekonstrukciju hotela “Rivijera Crystal”. Ugovorom se “Euromix” obavezao da kapaciteti koji pripadaju HG “Budvanska rivijera” budu funkcionalno odvojeni u posebnom građevinskom krilu prema hotelu “Palas” i budu opremljeni prema standardima za kategoriju hotela od pet zvjezdica.

“Cristal Palas” je završen i predat hotelskoj grupi na upravljanje.

“Postignutim sporazumom sa HG Budvanskom rivijerom, stvorena je mogućnost nastavka i završetka realizacije hotela ‘Crystal’. Projekat ‘Crystal’ je hotel resort sa pet zvjezdica u Petrovcu. Koncept hotela ‘Crystal’ je napravljen od hotel-ekspertske grupe PKF hospitality iz Beča, sa ‘Marnik arhitekturom’ iz Beograda, i dizajnom interijera ‘Elfers Innenarchitektur’ iz Bremena. ‘Crystal’ će imati 267 hotelskih soba. Ostatak prostora čine sadržaji, koji uključuju razne restorane i kafe-barove, prodavnice, unutrašnje i vanjske bazene, prostore za sastanke i konferencijske sadržaje, spa i velnes centar i veliki, panoramski restoran na zadnjem spratu sa širokim pogledom na more”, kazali su u “Vijestima” u kompaniji “Euromix trade” najavljujući završetak projekta za dvije godine.

Oni ističu da će budući hotel “Crystal” raditi tokom cijele godine i zapošljavati oko 250 radnika, većinom lokalnog stanovništva.

“Završetkom projekta Petrovac će biti destinacija za odmor. To će pridonijeti lokalnim preduzećima i podići vrijednost imovine na cijelom području. Hotel će biti brendiran i njime će direktno upravljati jedna od tri globalno najpoznatije i najpriznatije hotelske grupe.Oni će osigurati međunarodno priznanje, dobre uslove zapošljavanja i pružiti stručnu obuku u mnogim područjima, prema najvišim svjetskim standardima”, zaključuju iz ove kompanije.

Foto: Vuk Lajović/Vijesti

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA