Hodžić: Stojanović će na sudu morati da odgovara za sve lažne navode

Član Odbora direktora Air Montenegra Orhan Hodžić najavio je tužbu za povredu ugleda njegove ličnosti za sve, kako je rekao, neistine ispričane protiv njega zadnjih mjesec dana. Kako je kazao za Pobjedu, mjesto člana Odbora direktora nije prihvatio zbog finansijskih interesa, jer se kao dokazan i uspješan poslovni čovjek ostvario mnogo ranije ne samo u avijaciji, nego i u medijima.

„Račune za svoj rad u Odboru direktora ću polagati Vladi, a ne pojedincima i medijima, kojima po svemu sudeći smetaju poslovni uspjeh nacionalne avio- kompanije, pa svojim bombastičnim tekstovima, žele da joj odsijeku krila. Ugovori o poslovnoj saradnji mojih bivših firmi sa nacionalnom avio-kompanijom zaključivani su na osnovu raspisanih tendera na koje je moglo da učestvuje svako pravno lice koje je ispunjavalo propisane uslove, a sve to dok nije bio u Odboru direktora“, poručuje Hodžić.

Komentarišući snimak koji je nedavno izašao u javnost, kaže da je montiran i namjera je da se ,,ukalja“ ugled kako njegov, tako njegovih kolega i nacionalne avio-kompanije.

Stojanović je nedavno saopštio da firma Oki Air za račun državnog avio- prevoznika naplaćuje određene usluge od putnika, a novac koji pripada kompaniji ne prijavljuje već ga drži na svom računu. Kaže da za period od juna do decembra nije prijavljeno više od 68.000 eura.

Hodžić demantuje tvrdnje Stojanovića i spreman je da to i dokaže.

„Povrijedio je ugled moje ličnosti. Moje bivše kompanije su mnogo prije radile od Air Montenegra, a moje iskustvo u avijaciji datira punih 30 godina kada sam počeo da ostvarujem svoje snove u ovoj branši, kada se na tom nivou niko u Crnoj Gori njome bavio nije“, poručuje Hodžić.

Dodaje da će kompromitujuće tvrdnje o njemu i njegovim bivšim firmama Vukadin Stojanović imati priliku da dokaže pred pravosudnim organima Crne Gore.

„Posebno će morati da odgovara za iznošenje u javnost povjerljivih podataka iz avio-kompanije, s obzirom da je potpisnik izjave o povjerljivosti podataka“, poručio je Hodžić.

Dodaje da je mjesto u Odboru direktora prihvatio zato što hoće da pomogne poslovanje kompanije svojim znanjem i bogatim iskustvom isključivo iz patriotskih razloga i zato što je Vlada to od njega tražila.

Objašnjava da najveća hajka protiv njega počinje kada njegov bivši kolega i bivši član Odbora direktora Stojanović nije ostvario svoje nerealne menadžerske ambicije u Air Montenegru.

Izvor: Pobjeda

Foto: Screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA