„Grupa građana BU2“ pozdravlja odluku o otvaranju brodske linije Budva – Dubrovnik

NVO „Grupa građana BU2“ pozdravlja odluku ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića o otvaranju brodske linije Budva – Dubrovnik. Poručili su da je razvoj turističke destinacije nemoguće ostvariti bez razvoja saobraćajne infrastrukture.

„Tokom ljeta ćemo da otvorimo liniju Budva-Dubrovnik, što će doprinijeti turizmu u Budvi, ali i rastereti granični prelaz Herceg Novi-Dubrovnik. Na tome se radi kako bi bilo spremno za ljetnju sezonu“, kazao je Radulović sinoć u emisiji „Okvir“ na TVCG, ističući da je to dobra šansa za crnogorski turizam.

Grupa građana podsjeća da je Saobraćajna infrastruktura sastavni dio turističke destinacije i uslov odvijanja svih aktivnosti i procesa u destinaciji.

“Atraktivni faktori same turističke destinacije ne mogu biti uspješno valorizovani ukoliko ne postoji dobra saobraćajna infrastruktura i saobraćajna povezanost. Turisti očekuju da destinacija bude dostupna kako bi doputovali iz mjesta stalnog prebivališta. U skladu sa tim, turisti najčešće koriste usluge aerodroma, odnosno avio saobraćaj, ali isto tako i pomorski, željeznički saobraćaj, drumski saobraćaj i slično”, navodi se u saopštenju predsjednice NVO „Grupa građana BU2“ Milice Mitrović..

Razvoj turističke destinacije nije moguć bez razvijenog saobraćajnog, kaže ona i dodaje da je poboljšanje kvaliteta saobraćaja u pogledu brzine i udobnosti putovanja je izuzetno važan faktor u turističkoj ponudi danas.

“Destinacije koje poseduju kvalitetnu saobraćajnu infrastrukturu i dobru saobraćajnu povezanost, imaju veću atraktivnost kao destinacije za turiste”,  kaže u saopštenju Mitrović.

Foto: NVO „Grupa građana BU2“

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA