Glavni grad: Tokom 2021. nestalo preko 50 hiljada eura od prodaje autobuskih karata

U izvještaju unutrašnje revizije procesa prodaje i evidencije naplate elektronskih voznih karata klik bus u ,,Putevi“ d.o.o Podgorica iz jula 2021. godine konstatovano je da je razlika u prometu između softvera i ukupnog prometa na kasi 51 935 eura, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako je navedeno, prodaja karata u periodu od 22.07.2020. do 20.06.2021. godine se obavljala preko tri kase – Trg nezavisnosti, Trg nezavisnosti II i Golubovci Anovi, a, kažu da se najveća razlika u prometu “desila na kasi Trg nezavisnosti i iznosi 44 605 eura”.

“Tadašnjim rješenjem Sekretarijata za saobraćaj, gradskom preduzeću ,,Putevi“ d.o.o. je odobreno vršenje prodaje voznih elektronskih karata u linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji Glavnog grada Podgorica te je bilo potrebno da upravo oni angažuju zaposlene koji će vršiti prodaju elektronskih karata i na taj način obezbijediti efikasnost i kontrolu procesa prodaje karata”, naveli su iz Glavnog grada u saopštenju za medije.

Tek nakon što je u medijima objavljena informacija o postojanju osnovane sumnje za zloupotrebu službenog položaja, iz gradske uprave su kazali da je naložen postupak revizije poslovanja.

“Nakon prijema zvaničnog nalaza Službe za unutrašnju reviziju, podnijeta je prijava za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, iz člana 272 stav 2 Krivičnog zakona Crne Gore, protiv nepoznatog učinioca krivičnog djela – a koja je još uvijek nije dala nikakve rezultate”, dodaju iz gradske uprave.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je u to vrijeme direktor ,,Puteva”, bio Radenko Bulatović, a sekretarka Sekretarijata za saobraćaj Lazarela Kalezić.  

“Kojoj je prestao mandat nakon što je utvđeno da je mimo zakonom propisanog načina zasnivanja radnog odnosa imenovana na mjesto sekretarke, a ne ispunjavajući uslove jer je Kalezić po struci diplomirani inženjer poljoprivrede za ratarstvo”, kazali su iz Glavnog grada.

foto:Glavni grad

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA