(FOTO/ VIDEO) U EPCG Željezara Nikšić pripremaju otvaranje i radničkog restorana

Realizacija inicijalnog biznis plana EPCG Željezara Nikšić teče planiranom dinamikom. Završeno je postavljanje prve solarne elektrane na krovu pogona Vučionice- predstoji priključenje na mrežu, počela je izrada konstrukcija i priprema terena za izgradnju druge elektrane od 2 megavata na zemlji, a u toku su završni radovi i na radničkom restoranu.

Restoran će početi sa radom najkasnije krajem ovog ili početkom narednog mjeseca, a izvršni direktor EPCG Željezara Nikšić Đorđije Manojlović za RTNK ističe da za ovaj projekat najveće zasluge pripadaju upravo radnicima.

„Restoran je nešto što obezbjeđujemo radnicima dostojan radni dan, topli obrok, i taj restoran je njigova priča jer su isključivo oni to radili. Mi smo samo nabavljali materijal, imali smo i donacije za kuhinjsku opremu. Planirali smo budžetom, koji nam je odobrio naš Bord direktora, 180.000 za izgradnju restorana. Potrošili smo nekih 50.000 što nam je na ponos. Znači, da smo plaćali investitore i radnike to bi bilo mnogo više i upravo to naglašavam da je taj restoran naša priča i prava priča“, rekao je Manojlović.

U toku su radovi na izgradnji druge solarne elektrane, rasčišćavanju terena i izrada konstrukcija, projekat je pripremljen, a javni poziv za nabavku panela, vrijedan dva miliona eura, biće objavljen ovih dana.

„Što se tiče svih radova u Željezari to radimo u našoj režiji, naši radnici i ovo je isključivo njihova priča.  U fazi smo nabavke naših mašina koje nam nedostaju, znači idemo sa nabavkom i bagera, kombinirke…“, kazao je Manojlović.

Uvjeren je da Željezara ima budućnost, da će korak po korak rješavati višedecenijske nagomilane probleme, bilo da su u pitanju pogoni ili pak rasčišćavanje devastiranih oko milion kvadrata.

Marina Radojević

foto/video:RTNK

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Bravo za radnike, direktora i osfale učesnike. Sloga kuću gradi a nesloga je razgrađuje.
Restoran kao u hotelu.Ako se poštuju radnici sve će ići kako valja.
Nije lako ispraviti godinama uništavano, ali korak po korak.

NIKŠIĆ PROGNOZA