EPCG Željezara Nikšić: Perunović podnio neopozivu ostavku

Predsjednik Odbora direktora EPCG-Željezara Nikšić, Marko Perunović, podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju. Ovo je potrđeno Portalu RTCG u EPCG. U ostavci se navodi da je u noći između subote i nedjelje uslijed nesmotrenosti došlo do zamjene u korišćenju privatne i biznis kartice. Suma je, kako se navodi, već u ponedjeljak vraćena na račun EPCG, i nije nanešena nikava šteta kompaniji.

Portal RTCG integralno prenosi tekst ostavke koji je dostavljen Odboru direktora EPCG:

„Poštovani članovi OD EPCG – Željezara, članovi Odbora direktora EPCG, Predsjedniče Odbora EPCG, gospodine Đukanoviću,

U vezi sa pisanjem pojedinih medija i zanimanja javnosti za slučaj korišćenja biznis kartice EPCG – Željezara, i da bih, u prvom redu, sačuvao integritet najznačajnije kompanije u CG – EPCG, kao i ljudi iz njene upravljačke strukture, u prvom redu Vas, od koga sam kao nestranačka ličnost dobio povjerenje da budem na vrhu projekta revitalizacije Željezare, kao i da bih sačuvao svoju porodicu i sebe od zlonamjernih i niskih komentara po društvenim mrežama, dajem svoju neopozivu ostavku na mjesto predsjednika OD EPCG – Željezara.

U svom tromjesečnom boravku na mjestu predsjednika OD EPCG – Željezara svim svojim bićem sam bio posvećen implementaciji biznis plana, usvojenog od matične kompanije i nesebično sam radio na sprovođenju datih mi zadataka. Od prvog dana sam naišao na značajne poteškoće i opstrukcije ali me je viši cilj vodio da dajem svoj maksimum.

Nesmotrenost u noći između 27.05 i 28.05, subota na nedjelju, dovela je do zamjene u korišćenju privatne i biznis kartice. Suma koja je povučena sa biznis kartice, odmah sljedećeg dana je uplaćena sa mog privatnog računa, čime se jasno vidi da nikakav pokušaj zloupotrebe i pribavljanja lične koristi nije iskazan.

No, da bi dušebrižnici, pored kojih milionske afere svakodnevno prolaze i čija je smisao postojanja blaćenje uspješnih ljudi, bili potpuno spokojni, ja stojim iza svoje greške (bez obzira što apsolutno nikakva korist nije pribavljena) i dajem svoju neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Odbora direktora EPCG Željezara“.

Izvor, foto: RTCG

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Podnio ostavku? Ostavka je moralni cin, pa bi se reklo da je Perunovic moralna osoba.
Posebna je prica odakle njemu biznis kartica i to izgleda na neogranicen iznos. Trose tudje dok ih ne uhvate.

NIKŠIĆ PROGNOZA