EPCG nije izabrala odbore direktora u kćerkama firmama: „Fotelje“ odložile sjednicu

Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) nije danas izabrao nove članove odbora direktora u kćerkama firmama – Rudniku uglja, EPCG Željezari i Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS).

Prema informacijama Dana, sjednica odbora direktora EPCG, koja je ujedno i skupština akcionara ove tri firme, je započela, ali je data pauza jer konstituenti vlasti nijesu uspjeli da se dogovore oko svih imena u odborima direktora te tri kompanije.

Televizija Vijesti je danas prenijela da bi sadašnji izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović trebalo da bude novi predsjednik odbora direktora te kompanije, što je i „Danu“ kasnije potvrđeno, ali do njegovog izbora nije došlo zbog odlaganja sjednice. Pored Čađenovića, koji je kadar Demokrata u odboru će biti dva kadra DNP- i PES-a, dok će ostala dva člana biti takozvani eksperti koji su se javili na konkurs. Isti princip izbora će biti i za ostala dva odbora direktora, s tim što će u njemu biti drugačiji raspored političkih subjekata.

Na čelu odbora direktora EPCG je Milutin Đukanović, dok je na čelu Ministarstva energetike i rudarstva Saša Mujović. Odbor direktora bira EPCG, a saglasnost daje Vlada, koja je vlasnik.

Povodom odlaganja sjednice odbora direktora EPCG oglasili su se iz GP URA. Naveli su da tandem Mujović-Đukanvoić zbog bitke oko fotelja nastavlja da pravi „cirkus“ od energetskog sektora.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA