DRI: Ministarstvo ekonomskog razvoja realizovalo 28 od 30 preporuka

Državna revizorska institucija (DRI) je objavila Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja i pravilnosti poslovanja Ministarstva ekonomskog razvoja, ranijeg Ministarstva ekonomije Crne Gore za 2020. godinu.

Kontrolom realizacije preporuka, Kolegijum u sastavu: senator Zoran Jelić (rukovodilac Kolegijuma DRI) i senator dr Milan Dabović (član Kolegijuma), zaključio je da je Ministarstvo, od objavljivanja Izvještaja DRI 5. maja 2022, od ukupno 30 preporuka realizovalo njih 28, nije realizovalo jednu preporuku, dok je jedna preporuka djelimično realizovana.

„Ministarstvo ekonomskog razvoja nije dostavilo kao dokaze popunjene izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima i s tim u vezi, preporuka je ocijenjena kao nerealizovana. Kako Ministarstvo ekonomskog razvoja nije dostavilo DRI na uvid izvještaj o monitoringu Komisije za implementaciju i monitoring programske linije za podsticaj direktnih investicija, koji je dužna podnositi Vladi minimalno jednom godišnje, preporuka vezano za obezbjeđivanje kontrole namjenskog korišćenja subvencija je ocijenjena kao djelimično realizovana“, saopštio je DRI.

Mišljenje nadležnog Kolegijuma je da nema realne potrebe za nastavak praćenja realizacije preporuka, pri čemu se Ministarstvu ekonomskog razvoja nalaže da dostavi dokaz o realizaciji dvije preostale preporuke.

Foto: DRI

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA