Drakić: Proizvodnja zdrave hrane stub razvoja crnogorske ekonomije

Naši poljoprivrednici i kompanije, njih više od 20, uspješno su se predstavili na 90. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, zajedničkom štandu u organizaciji Privredne komore Crne Gore. Bila je to prilika da se sa njihovim kvalitetnim proizvodima i uslugama upozna, kako se procjenjuje, 140.000 posjetilaca Sajma koji je okupio 1.100 učesnika iz 21 države. Brojne nagrade za kvalitet za crnogorske izlagače – ukupno 111 priznanja – ni ove godine nijesu izostale, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore PKCG.

Crnogorske izlagače obišli su, predsjednica Privredne komore Nina Drakić, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zvaničnici više država-učesnica, kao i brojni posjetioci.

Drakić je istakla da je, poljoprivredna proizvodnja izuzetno perspektivna grana crnogorske ekonomije, te da ova krovna asocijacija privrede snažno podržava taj sektor, kao i proizvođače.

“Ovo potvđuje činjenica da su naši proizvođači osvojili više od stotinu nagrada na Novosadskom sajmu”, kazala je ona, ocijenivši da je proizvodnja zdrave hrane stub razvoja naše ekonomije.

Prema njenim riječima, ono što dodatno ohrabruje, pored značajnih nagrada, jeste i broj izlagača, koji je iz godine u godinu sve veći.

“Naša ponuda ove godine je jako raznovrsna, od proizvođača mesa do brašna, što nas posebno raduje, a privrednici su izuzetno zadovoljni sa kontaktima i sastancima u okviru Sajma”, rekla je Drakić.

Ona je takođe istakla da će Privredna komora nastaviti da radi na unapređenju saradnje domaćih poljoprivrednih proizvođača sa Regionom.

Izvor: CdM

Foto: PKCG

NIKŠIĆ PROGNOZA