NSD, DNP, SNP, CIVIS i Demokrate će glasati za fiskalnu strategiju

Nova srpska demokratija (NSD) je dio parlamentarne većine i glasaće za fiskalnu strategiju, jer je i to dio našeg koalicionog sporazuma, kazao je „Vijestima“ poslanik ovog parlamentarnog kluba Dejan Đurović.

On je to saopštio pred zgradom Vlade, uoči predstavljanja fiskalne strategije. Po fiskalnoj strategiji, minimalna zarada od 450 eura treba da bude povećana na 600 eura za zaposlene koji imaju završenu srednju školu i na 800 eura za one koji imaju visoku školsku spremu.

„Zadovoljni smo sa onim šta smo uradili i šta je predloženo. Vidjećete i sami povećanje plata na 800 eura za visokoškolce za srednjoškolce 600 eura, to je dio našeg koalicionog sporazuma koji je postigla parlamentarna većina. Ovo će biti samo jedan od djelova u kojem će se poboljšati životi građana Crne Gore a poboljšanje života i bolji uslovi i ulazak u Evropsku Uniju 2028., su prioriteti i razlog zbog kojeg smo potpisali koalicioni sporazum i postali parlamentarna većina i uskoro dio Vlade“, naveo je Đurović.

Đurović je naveo i da je nastavak brobre protiv organizovanog kriminala i korupcije i dalje prioritet, ne samo koalicionog sporazuma već i djelovanja Vlade, koja će kako je kazao, uskoro biti poboljšana kvalitetom i mnogo utegnutija.

Foto: Boris Pejović/Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA