Đurović i Momirović: Jačamo ekonomsku saradnju između Crne Gore i Srbije

Ministar ekonomskog razvoja i turizma (MERT) Goran Đurović, na sastanku sa Ministrom za unutrašnju i spoljnu trgovinu Srbije Tomislavom Momirovićem, kazao je da su razmatrane mogućnosti za jačanje bilateralnih ekonomskih odnosa i unapređenje robne razmjene između Crne Gore i Srbije.

„U cilju povećanja atraktivnosti turističke ponude dvije države, Đurović je ukazao na mogućnost zajedničkog istupanje na tržištima trećih država“, navodi se u saopštenju MERT.

Potvrđena je spremnost, kako se dodaje, za razvoj zajedničkih projekata koji će uticati na unaprijeđenje ekonomskih odnosa dvije države i donijeti konkretne benefite građanima.

„Posebna pažnja posvećena je uspjehu akcije “Stop inflaciji” u Crnoj Gori, njenim benfitima i doprinosu ekonomiji, koja je u dobroj mjeri bila osnov za pokretanje inicijative “Bolje cene” u Republici Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Naglašeno je, kazali su iz MERT, da se u narednom periodu treba fokusirati na investiranje u infrastrukuru, sa posebnim akcentom na dalju izgradnju auto puta, rekonstrukciju željezničke pruge i razvoj potencijala Luke Bar.

Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

NIKŠIĆ PROGNOZA