Đukanović: Instalirali smo 60 zelenih megavata na preko 6.000 objekata u Crnoj Gori

Elektroprivreda Crne Gore kreće još snažnije da investira u energetski sektor Crne Gore, potpisali smo memorandume sa prestižnim kompanijama Hyundai i UGRT ali ono što je važno nije mrtvo slovo na papiru već realizacija započetih projekata. Mi smo spremni za saradnju sa partnerima i međunarodnim investitorima u cilju unapređenja elektroenergetskog sektora Crne Gore. To je istakao predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović na prestižnoj konferenciji Energy Week Western Balkans 2024, koja se održava u Crnoj Gori.

Ova energetska konferencija strateški je događaj za Crnu Goru. Okupila je vodeće stručnjake iz oblasti energetike, međunarodne investitore, predstavnike institucija i kompanija iz regiona i Evrope među kojima je i ministar rudarstva, nafte i gasa u Vladi Crne Gore Admir Šahmanović, ministar energetike u Vladi Republike Srpske Petar Đokić, regionalni menadžer Svjetske banke, Kristofer Šeldon, generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dušan Živković, predstavnici prestižnih kompanija Huyndai i UGTR…

Predsjednik OD EPCG upoznao je prisutne sa poslovnom politikom kompanije  i istakao da je u Crnoj Gori neophodno obezbijediti što više „zelenih“ megavata koji znače čistu energiju za građane i manje emisije štetnih gasova.

Đukanović je apostrofirao značaj i razvoj obnovljivih izvora energije, naglašavajući ključnu ulogu Elektroprivrede u navedenom procesu.

“Elektroprivreda Crne Gore ima jasnu politiku. Postoje tri ključne poruke kojih se pridržavamo, Proizvodi gdje trošiš; Korišćenje hidroenergetske infrastrukture za priključenje solarnih elektrana   i razvoj baterijskog elektro-skladišnog sistema“,  istakao je Đukanović.

Uvodno obraćanje predsjednika Odbora direktora EPCG na ovako važnom međunarodnom događaju još jedna je potvrda posvećenosti kompanije unapređenju elektroenergetskog sektora u skladu sa savremenim svjetskim standardima i trendovima.

Teme dvodnevne konferencije su i Regionalna strategijia integracija za unapređenje obnovljivih izvora energije na zapadnom Balkanu, Navigacija tranzicije sa uglja na obnovljive izvore energije naspram strategije mješavine gasa i Investicijama u otpornost, obnovljive izvore energije i tehnologije skladištenja.

Foto: EPCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA