Đeljošaj obećao mještanima da će predložiti raskid ugovora za Sveti Stefan

Član Savjeta MZ „Sveti Stefan“ Blažo Rađenović kazao je nakon sastanka koje su predstavnici te mjesne zajednice imali danas u Podgorici sa potpredsjednikom Vlade Nikom Đeljošajem, da su dobili čvrsta uvjerenja da će informacija ministarstva na čijem je on čelu, a odnosi se na raskid ugovora oko zakupa grad hotela „Sveti Stefan“ ići na sljedeću sjednicu Vlade zakazane za narednu sedmicu.

„Nakon toga sledeća instanca je Skupština Crne Gore“, kazao je „Vijestima“ Rađenović.

On je naveo da je tema sastanka bio je ugovor između Vlade i kompanije „Adriatic properties“ oko zakupa grad hotela „Sveti Stefan“.

„Potpredsjedniku Vlade izložili smo zaključke sa sjednice Savjet MZ „Sveti Stefan“, a odnosili su se da do 1. maja bude otvoren hotel „Sveti Stefan“ što nije ispoštovano, drugi zaključak je bio da se do 15. juna pokrene procedura za raskid ugovora jer zakupac ne poštuje ugovorenu obavezu i treći zaključak je bio da pošto niko nam od institucija nije odgovorio da se ide u proces protesta“, naglasio je Rađenović.

Prema njegovim riječima dobili su čvrsta uvjeravanja od potpredsjednika Vlade Đeljošaja da će informacija u tom pravcu ići na narednu sjednicu Vlade.

„U međuvremenu mi ćemo sve to pratiti. Ukoliko sve ovo bude išlo ugovorenom dinamikom mi ćemo imati protest podrške ispred Skupštine Crne Gore gdje ćemo podržati tu incijativu da se idue u pravcu raskida ugovora. Mi nećemo blokirati 22. juna blokadu kružnom toka na ulazu u Budvu, kako smo zakazali, nakon što smo dobili ovakva uvjeravanja od potpredsjendika Vlade, kako bi se Sveti Stefan vratio upravljaljčkoj strukturi države Crne Gore“, naglasio je Rađenović.

foto: Vlada Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA