Direktor UPC na globalnom forumu u Ženevi

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Vladimir Bulajić, na globalnom forumu Svjetske trgovinske organizacije (STO) u Ženevi, sastao se više predstavnika međunarodnih misija i organizacija relevantnih za podršku instituciji u unapređenju rada.

Kako su kazali iz UPC, Bulajić je razgovarao sa predstavnikom Misije Sjedinjenih Američkih Država pri Svjetskog trgovinskoj organizaciji, Alanom Treat-om, na temu saradnje i koordinacije o unapređenju procedura i prioritetnom postupanju carinskih organa u hitnim situacijama koje mogu biti izazvane pandemijom, elementarnim nepogodama i slično.

Zaključeno je da je ovo tema od zajedničkog interesa i da će se komunikacija nastaviti na više nivoa u cilju konkretizacije razmatranih tema.

Iz Uprave prihoda i carina dodaju da su za danas predviđeni i sastanci sa visokim predstavnicima Globalne alijanse za trgovinske olakšice i predstavnicima Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE).

Public forum, koji se održava od 12. do 15. septembra, najveći je skup u okviru STO, koji pruža jedinstvenu platformu zainteresovanim iz cijelog svijeta da razgovaraju o najnovijim dešavanjima u globalnoj trgovini i da predlože načine za unapređenje multilateralnog trgovinskog sistema.

„Njemačka razvoja agencija GIZ, koja je naša partnerska organizacija, pružila je podršku za učešće i organizaciju sastanaka UPC na globalnom forumu, u saradnji sa Stalnom misijom Crne Gore pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: UPC

NIKŠIĆ PROGNOZA