Dio korisnica koje su prešle sa naknada na penziju ostale bez primanja; PIO: U martu će sve biti isplaćeno

Korisnicama koje su prešle sa naknada za majke sa troje i više djece na penzije, a koje su u ferbuaru ostale bez primanja, u martu, iz Fonda PIO za Portal Analitika kazali su, da će im biti isplaćemo i primanje za taj mjesec i zaostatak od dana kada su predale zahtjeve.

Više čitateljki Analitike obratilo se zbog problema koji se tiče isplate primanja nakon prelaska sa naknade za majke sa troje i više djece na penzije. Kako su kazale Portalu Analitika, blagovremeno su predale zahtjeve, ali im još nije počela isplata penzija po novom pravilniku. 

Tragom ove informacije Portal Analtika se obratio Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore, a oni su saopštili da je do sada stiglo oko 3.500 zahtjeva ranijih korisnica naknade za majke sa troje i više djece. 

“Jedan manji dio zahtjeva, oko 100, zbog povećanog obima posla nije mogao biti završen prije isplate penzije za januar, koja je izvršena 19. februara 2024. godine”, pojasnili iz Fonda PIO. 

Poručuju da nije riječ o ni o kakvoj diskriminaciji, već samo o velikom obimu posla. 

“Prilikom donošenja rješenja nije vršena selekcija već se zahtjevima pristupalo po redosljedu podnošenja istih. Do naredne isplate penzije, koja će biti isplaćena u martu, sve korisnice naknade koje su predale zahtjev dobiće rješenje i u skladu sa istim biće im isplaćeno i pravo za period od podnošenja zahtjeva, odnosno od prestanka prava kod Centra za socijalni rad, kao i penzija za prethodni mjesec”, kazali su nam iz Fonda PIO. 

Foto: elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA