Demokrate Bara predložile: Uvesti „Barsku karticu“ kao odgovor na veće cijene u sezoni

„Po uzoru na druge gradove na crnogorskom primorju (Budvi i Kotoru) ali i gradove u regionu, predlažemo da se kao odgovor na inflaciju te značajno povećanje cijena u turističkoj sezoni, za građane Bara uvedu posebne popust kartice kojima će građani Bara i oni koji u gradu Baru žive duži vremenski period, ostvarivati popust na različite usluge, sa ciljem olakšanja svakodnevnog života građana“,predlog je odbornika Demokrata u Skupštini opštine (SO) Bar.

„Predlažemo da se korišćenjem ovih kartica popusti na usluge mogu ostvarivati u različitim djelatnostima i to zdravstvenim i specijalističkim ustanovama, prodavnicama, ugostiteljskim objektima, uslugama prevoza i sl.Ova kartica će omogućiti građanima da lakše podnose povećanje cijena tokom turističke sezone, čime se povećava njihova kupovna moć i životni standard, a u krajnjem i smanjuje finansijski pritisak.Kroz „Barsku karticu“, lokalne prodavnice, ugostiteljski objekti, zdravstvene ustanove i prevoznici će imati priliku da privuku više domaćih korisnika. To će doprinijeti sigurno većem prometu ali i podršci lokalnoj ekonomiji“,saopšteno je.

Kartica će omogućiti jednak pristup povoljnijim uslugama za građane, čime se smanjuje socijalna nejednakost.

„Uvođenjem „Barske kartice“ građanima Bara bi se omogućilo da lakše podnose ekonomske izazove i povećane troškove tokom turističke sezone. Ovaj predlog unaprijediće kvalitet života građana, pružiti podršku lokalnoj ekonomiji i jačati socijalnu koheziju.Pozivamo sve relevantne institucije, preduzetnike i građane da podrže ovaj predlog i doprinesu njegovoj uspješnoj realizaciji.Živi barski, za popust carski!“,naglasili su u saopštenju.

foto:Demokrate

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA