Deblokiran račun Instituta „Dr Simo Milošević“, radnicima isplaćene po dvije zarade

Račun Instituta „Dr Simo Milošević“ danas je odblokiran nakon više od 200 dana, odnosno od 8. decembra prošle godine, saopšteno je iz Vlade.

Vlada i manjinski akcionar, kompanija Vile Oliva, uplatili su po pet miliona eura za deblokadu računa Instituta, a sve u okvirima zakonite državne pomoći.

“Ovim je riješeno pitanje duga prema Jugobanci u iznosu od oko sedam miliona eura, koji je bio glavni razlog višemjesečne blokade i učinjen prvi korak za spas i razvoj Instituta. Na ovaj način ispunjena je obaveza Vlade koja je opredijelila pet miliona eura, koliko i manjinski akcionar, po osnovu beskamatne pozajmice. Istovremeno, danas su radnicima isplaćene po dvije zaostale zarade, što dolazi nakon višemjesečne neizvjesnosti, ali i posvećenosti zaposlenih da Institut preživi i brine o pacijentima”, kazali su u saopštenju.

Ovo je, ističu, samo prvi korak u rješavanju dugogodišnjih nagomilanih problema Instituta.

“Sljedeći korak je izdada Plana restrukturiranja u što kraćem roku, a ne dužem od šest mjeseci, čime će se normalizovati poslovanje Instituta trenutno opterećenog značajnim dugovima, kako prema povjeriocima, tako i prema zaposlenima. Strateškim pristupom rješenju dugogodišnjeg problema obezbijediće se sigurnost za zaposlene, povjerioce, i sve korisnike ovog jedinstvenog rehabilaticionog centra”, zaključuju iz Vlade.

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA