Danas donose odluku o trajektima

„Morsko dobro“ danas će objaviti ishod tendera za nabavku šest trajekata za liniju Kamenari–Lepetane, za šta rok ističe danas. To je „Danu“ potvrđeno iz više izvora.

Prema informacijama Dana, „Morsko dobro“ će vjerovatno kupiti trajekte kompanije „Pomorski saobraćaj“, koja je u vlasništvu braće Ban. Kako bismo provjerili tačnost ove informacije, kontaktirali smo sa nadležnima u „Morskom dobru“ i obaviješteni smo da će se danas o ishodu oglasiti saopštenjem, dok od Dejana Bana nismo dobili potvrdu da li je dostavio ponudu na ovaj tender.

„Morsko dobro“ je raspisalo tender za nabavku šest trajekata za prevoz putnika na liniji Kamenari–Lepetane. Kako je naznačeno, nabavljaju se trajekti sa rezervnim djelovima i pratećom opremom. Vrijednost nabavke je 6,7 miliona eura bez PDV-a, odnosno oko 8,1 milion sa uračunatim PDV-om.

Tender je podijeljen po partijama, pa je za trajekt tip jedan izdvojeno 110.000 eura, za tip 2 140.000, za tip tri 150.000 eura, dok je za trajekt tip 4 „Morsko dobro“ opredijelilo 900.000 eura.

Za još dva trajekta kompanija je namijenila 2,8, odnosno 1,7 milion eura, dok je za rezervne djelove i opremu izdvojeno 910.600 eura. U tenderu se navodi da je za prvih pet trajekata rok dostave jul ove godine, dok je za poslednje plovilo i rezervne djelove i opremu rok 1. mart 2024. godine. Tender je otvoren 15 dana, a juče je bio krajnji rok za dostavljanje ponuda. Otvaranje ponuda bilo je zakazano za 14 časova.

Na ovoj liniji trenutno saobraćaju tri trajekta, a kratko trajanje tendera iz državne kompanije pravdali su kratkim rokom za osposobljavanje linije, te povećanom frekvencijom saobraćaja. Trenutno na ovoj liniji putnike i vozila prevoze trajekti „Vasilije“, „Trideseti avgust“ i „Ruka pravde“.

Izvor: Dan

Foto: Pomorski saobraćaj

NIKŠIĆ PROGNOZA